Kreatív megoldások, inspiráló ötletek a mindennapokra

Nőszemély

Nőszemély

Mit szeretsz a Mamiban? Hogy mindig elvisz az Italboltba!

2015. június 15. - Nőszemély

Utunkat keresztezi egy italbolt. Nem kocsma, olyan italdiszkontféle. Itallerakat. Idejárnak a könyék piásai, és én is ide szoktam betérni kicsinyke gyermekeimmel, amikor egy-egy kilátástalannak tűnő buszút során félretéve minden nevelési következetességet és higgadt előrelátást, behódolok a könnyű és gyors megoldás ígéretének:

Ha nem rugdosod tovább a nénit... / Ha nem nyalogatod tovább az ablakot... / Ha nem ütöd tovább ököllel a testvéred fejét... / Ha befejezed végre az Apu vedd meg nekem a várost című Wellhello dal teli tüdőből üvöltve éneklését... akkor hazafelé betérünk az ITALBOLT-ba és választhatsz magadnak egy üdítőt. De nem szénsavasat! - teszem hozzá, pusztán az illúzió kedvéért, hogy némi ráhatásom még van a dolgokra. Mivel tényleg nagy választékban kaphatók ott a szénsavmentes üdítőitalok is.

Ezek után persze miért is csodálkoztam azon, hogy mikor legutóbb, szülők és tanítók tömegében az iskola aulájában vártuk a legnagyobbat, a két kisebb teli tüdőből visította:

- Anyu, hazafelé ugye ma is bemegyünk az ITALBOLTba?!?!

12c7ac6247ac7df5c64fb73bd231cdfa.jpg

Erre a történetre erősítettem rá akkor is, mikor kicsiny gyermekeimet ágybadugva, a kanapén végigheveredve, szemeimet a tévé képernyőjére függesztve egy műanyagtálkából fagylaltot kanalazgattam. Egyszer csak apró lábak topogását hallom - legkisebb gyermekem tipeg lefelé és csengő hangon kérdezi: Mami, mit eszel a tálkámból?! - BORT- vágom rá gyorsan. Szerintetek mit mesélt másnap az oviban?

964ca779483807dc9a487e770d1c743c.jpg

Téged égettek be már hasonlóval a gyerekeid?

A képek forrása a Pinterest.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noszemely.blog.hu/api/trackback/id/tr36973713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása