Kreatív megoldások, inspiráló ötletek a mindennapokra

Nőszemély

Nőszemély

12 tipp ha karanténba kerül a kamasz

2020. október 05. - Nőszemély

A tavaszi #maradjotthon után újra kezdődik a (be)zárkózottabb időszak, egyre több családnak kell önkéntes karanténban töltenie egy-két hetet. Nyilván a tavasz során búcsút mondhattunk az utolsó idegrostjainknak, és ellőttük az utolsó ötleteket is, amivel még hasznos időtöltésre sarkallhattuk telefonnal a kezükben létező kamaszgyermekeinket.

Ha márciustól júniusig az összes pólót kibatikoltátok, a legtöbb szettetekhez passzoló maszkokat is megvarrtátok, végigtáncoltátok az összes Just Dance kihívást és már egy családi TikTok szinkronkomédia videón is túl vagytok, sőt a nagyi sütirecept-könyvét is végig sütöttétek, akkor jól jöhetnek ezek az ötletek is.

Készítsetek digitális fotóalbumot!

Biztos, hogy rengeteg fotótok van különböző készülékeken, felhőkben stb., most végre itt az idő, hogy egy közös virtuális albumba rendezzétek.

pexels-photo-4144230_1.jpeg

Kahoot!

Biztos, hallottad már gyermekedtől, hogy a suliban szoktak kahoot-ozni, ami egy online kvízjáték. Előre elkészített kvízeket is megoldhattok, de sokkal nagyobb poén, ha magatok csináltok családi kahoot-ot, csupa olyan kérdéssel, amire csak a családtagok tudhatják a választ.

Családfakutatás!

Állítsátok össze a családfátok a legtávolabbi ősig, és próbáljatok a netről minél több infót összeszedni róluk – ehhez már külön családfakutató oldalak is rendelkezésre állnak.

img_20201005_092943.jpg

Tartsatok családi sorozatmaratont!

Nézzetek olyan szériákat, amik a kamaszokat is érdeklik és a szülőknek is érdekesek lehetnek. Mandalorian, Stranger things, Dark, Supernatural, Witcher.

Rendezzetek családi könyvklubot!

Olvassatok el mindannyian egy olyan könyvet, ami a gyerekeket érdekli és beszélgessetek róla. Az ifjúsági disztópiáktól kezdve a Tizenhárom okom volt-on át az Eleanor és Park-ig széles a paletta. Válasszanak a kamaszok!

pexels-photo-698928_1.jpeg

Vegyetek részt egy virtuális tárlatvezetésen!

Számos kiállítás megtekinthető ilyen módon, sőt színházi előadásokat is megnézhettek. Biztos van olyan, amit szeretettek volna látni, de nem jött össze. Nos, most itt a lehetőség!

Konmarizzatok!

Sajátítsátok el a konmari féle hajtogatást és ezzel együtt természetesen egy kis szanálásra, szelektálásra, rendrakásra is sor kerülhet, ha pedig mindez megvan, akkor szó lehet a kamasz-szoba újradekorálásáról is.

pexels-julia-m-cameron-4145040_1.jpg

Legózzatok!

Le merném fogadni, hogy lapul még valahol olyan lego készleteket, amit soha nem építettek össze – most itt az idő. Garantáltalan kortalan szórakozás.

Színezős-sztorizás

Elő a színezőkkel, miközben a különféle kacskaringókat és mandalákat színezgetitek, jöhetnek a családi sztorik is.

Társasozzatok!

A mai kamaszokból a társasozás gondolata rögtön ellenkezést vált ki, most azonban hátha rá lehet venni őket, sőt talán a szüleik régi magyar vagy francia kártya-játékai iránt is lehet bennük némi nyitottság.

pexels-photo-4691567.jpeg

Vegyetek részt egy virtuális kiránduláson!

Nézzetek ki egy helyszínt a Maps-en, kutassátok ki, milyen látnivalók vannak ott, gyűjtsetek róla információkat és amit lehet nézzetek meg virtuálisan.

Maradjatok kapcsolatban!

És végül, de nem utolsó sorban videóhívásozzatok vagy írjatok levelet a rokonoknak – aszerint, kinek melyik okozná a nagyobb örömet!
pexels-photo-4145039_1.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://noszemely.blog.hu/api/trackback/id/tr1516227444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása