Kreatív megoldások, inspiráló ötletek a mindennapokra

Nőszemély

Nőszemély

Itt a vakáció ... és unatkozik!

2015. június 18. - Nőszemély

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem igazán csípem az ilyen 100 nyári móka, ha unatkozik a gyereked típusú összeállításokat, mert ezek nagy része olyan, ami totál alap (olvassatok egy mesét! énekeljetek! aha, köszi, hogy szóltál, magamtól eszembe nem jutott volna egy ilyen remek ötlet), akkor meg minek nagy ötletként eladni, a másik része, meg akármennyire is nyár, meg móka, meg unatkozik a kölyök, sem csinálnád meg (pl. gyerekekkel együtt mossátok le a kocsit – köszi, de mi ebben a móka – szerintem ez még nekik sem poén), és akkor meg szintén minek.

 img_5242.JPG

És akkor azokról még nem is beszéltem, amik meg totál öngólok, mert az előkészületek és / vagy az utána következő takarítás, kölyök csutakolás, romeltakarítás egyáltalán nincsenek arányban azzal az 5-10 perccel, amíg az elfoglaltság valóban el is foglalja a gyereket. (pl. festékkel teli lufival célbadobni) A többi pedig olyan program, mint strand, meg játszótér, meg állatkert, stb. amire a nyári vakáció során úgyis sor kerül.

Van azonban néhány ötlet, ami nem a spanyol viasz, szóval, biztos másoknak is eszébe jutott már, de azért leírom, mert szerintem tényleg jópofa dolog, amit szeretnek a kölykök és még a szülők sem másznak a falra tőle :) Lehet, esőben és hőségben is csinálni őket és bármikor bevethetők :)

  • Sátrazás – nincs mit hozzá tenni. Nem is tudom, melyik a nagyobb buli, amíg berendezik (behurcolják a vackaikat) vagy amikor birtokba veszik (beköltöznek egy félnapra) A szülő számára az a legnagyobb poén, hogy a gyerek olyasmit is hosszan és elmélyülten csinál a sátorban, amit amúgy nem tenne. (pl. nyári kötelező olvasmány olvasása) Ha van kertetek lehet kint is, de bent a gyerekszobában is éppen annyira poén.

 4d1bfbe5fd9956477f9b451ada27a962.jpg

  • Kavicsgyűjtés és festés :) Vigyázat addiktív! Az elkészült darabok sztorikavicsként is felhasználhatóak.

    276bc99ab1a4cb81297d621381eada3f.jpg

     

  • Rendezzetek egész napos társasjáték maratont! Mindenki sorra választ, hogy melyikkel játszatok! Szülőknek extra tipp: ilyenkor lehet rendezgetni, rendszerezgetni is a társasokat. Leselejtezheted azokat, amelyek hiányosak, használhatatlanok, amiből pedig kinőttek vagy nem érdekli őket, elcserélhetitek.

     a02bc2ceb8f2219af9ff90377f0ede94.jpg

    Készítsetek képeslapot és küldjétek is el valakinek! Nem csak nyaralásból lehet lapot küldeni ;) Adjátok fel együtt a postán! 31bf0db5073902cbba0958f0387cc975.jpg

     

  • Csillámtetkó - ismertek olyan gyereket, aki nem rajong a csillámtetkóért? A szettek egész jó áron megvásárolhatóak (pláne, ha azt nézzük, hogy amúgy mennyiért készítenek el egy csillámtetkót). Lehet ügyeskedni :)

f8e917ec98b234a5d74b625ebeec808a.jpg

  • Fagyizás!!! De nem akárhogy! Rendezzetek igazi fagyi partyt, ahol a gyerekek maguk állíthatják össze a tölcsérük vagy fagyis kelyhük tartalmát és dekorálhatják ki.

65976d927c211148e970bd3ac25add45.jpg

  • Szalagpálya - a gyerekek úgy érezhetik magukat, mint a szuperhősök, akik egy különleges csapdán jutnak keresztül,  valójában pedig csak egy kis ragasztószalag kell hozzá.

                                                                                                                                                                                                          6841d2a9655adcb515cb7782de68c20e.jpg

  • És végezetül, ha még nem lennétek tagok, iratkozzatok be valamelyik gyerekkönyvtárba! A Szabó Ervin gyermekkönyvtárak nagyon jó, gazdag választékkal, ajánlókkal, játékokkal, társasokkal, programokkal. Csak arra figyeljetek, hogy nyáron kevesebbet vannak nyitva :(

A képek forrása a Pinterest, az autómosós képért köszönet kislányomnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://noszemely.blog.hu/api/trackback/id/tr517547558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása