Kreatív megoldások, inspiráló ötletek a mindennapokra

Nőszemély

Nőszemély

Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 4. – Háztartás

2014. január 17. - Nőszemély

Készíts heti menüt előre a hétvégén, és ez alapján írd még akkor össze a bevásárló listát!

Szoktasd át a családot a hideg vacsorára. Legyen egészséges, de azért gyerek-barát! Kinek van kedve egy külön töltött nap után azért veszekedni, mert ott maradt a spenót a tányéron?

Magadat pedig szoktasd rá a reggelire – még ha az csak egy műzliszelet a tejeskávédhoz.

Ismerkedj meg az online-nagybevásárlás nyújtotta lehetőségekkel!

Sőt, renegetg minden mást is lehet online vásárolni.

Amit nem muszáj, ne vasalj, hanem próbáld ki, hogy vállfán szárítod meg!

Vegyél rekeszes szennyestartót, és szoktasd rá a családot, hogy ne egybe dobáljanak bele mindent, hanem a mosási típusok szerint szortírozva.

A jó főnök egyik ismérve, hogy le tudja szervezni a munkát. Ülj le a gyerekekkel, és beszéld meg velük, hogy egy-egy munkát ők is bevállalnak a háztartásból. Van, akinél az is nagy dolog, ha önállóan megcsinálja az ágyát, míg a másik innen kezdve lehet, hogy átvállalja a mosogatást, a teregetést. A lényeg, hogy olyan munkát kapjon, amikhez van kedve, amit valóban meg is tud csinálni, és amire büszke lehet. Akkor viszont ne vedd el tőle a kedvét az ellenőrizgetéssel!

Próbáld rábeszélni a lányodat egy divatos, ám de rövid frizurára. Ha ragaszkodik a hosszú hajhoz, tároljátok rendszerezve a hajbavalókat!

Minden este készítsd be másnapra a reggeli kávét a kávéfőzőbe!

Próbáld ki a mosógép időzítő funkcióját!

A hétköznapi reggeliket egyszerűsítsd le a lehető legjobban, és legyen mindig kéznél hordozható reggeli is, pl. gabona- vagy műzliszelet.

7771ea61403589cb55d7daed07a82024.jpg

A kép forrása a Pinterest.

A bejegyzés trackback címe:

https://noszemely.blog.hu/api/trackback/id/tr935758249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morrancs 2014.01.17. 11:39:38

Ti ezt most tényleg így gondoljátok?

A nőé minden teher a gyerek és a háztartás körül akkor is, ha dolgozik? És ha nem bírja, akkor kérjen meg egy másik nőt, aki kívülálló. És a férj mit csinál, mégis?
Gratulálok a középkori gondolkodásmódért!

Nőszemély 2014.01.17. 12:21:38

Természetesen a gyerekek és a háztartás körüli teendők közösek a férj és a feleség között, az családonként változik, hogy hogyan osztoznak meg rajta - nyilván nem úgy, hogy egyikük egy feladatot visz, a másik huszat :)Ezek a tippek nőknek szólnak - bár férfiaknak is hasznosak lehetnek, tehát éppúgy szólhatnak dolgozó apáknak is :)

ekat 2014.01.18. 10:16:35

Azért tűnik középkorinak, mert ... izé... az egyszerűbb emberek mentalitásáról szól Nők Lapja nyelven. :)

hosszúkávé 2014.01.18. 10:55:10

Mélyen egyetértek Morrancs kommentjével. Most komolyan vágjuk le a gyerek haját rövidre, de az fel se merül h apu bevásárol, főz, mos? ááááááááááááá

Mevrouw Kaos 2014.01.18. 11:16:06

Ja, a gyerekekkel beszeljuk meg, hogy vallaljanak reszt a melobol, apuka letezese fel sem merul. Fura. Meg ha egyedulallo noknek javasoltad volna a cikket, akkor megallta volna a helyet.

Mevrouw Kaos 2014.01.18. 11:26:16

@hosszúkávé: Arrol nem is beszelve, milyen alakzatokat tud felvenni a rovid haj reggelente :)

Nőszemély 2014.01.18. 17:25:10

:) Ezek csak tippek, ötletek, inspiráció. Lehet, hogy valakinek egy kivételével az összes bugyutaságnak tűnik, de arra az egyre azt mondja, hoppá, milyen jó ötlet a rekeszes szennyestartó. És máris megérte neki elolvasni ;) Vagy azt mondja, tényleg, hiszen a mosógépnek van időzítője, még sosem próbáltam, na most már éppen itt az ideje ;)

Férj - apuka szerepe: az annyira evidens (számomra), hogy apuka anyukával vállvetve küzd a háztartással, hogy eszembe nem jutott volna külön pontot szánni neki, de most a kommentelők kedvéért:
Ha a férjed eddig kihúzta magát a háztartási munkavégzésből, egy papírra írd le a feladatokat, majd üljetek le és mindenki válasszon egyet-egyet, majd újra egyet-egyet amíg el nem fogy az összes. :)

Nektek van olyan tippetek, amivel kiegészítenétek a listát?

Mille38 2014.01.22. 14:01:42

@Nőszemély:
Minden napra egy mosás!
(minimálisan persze, nagycsaládban esetleg reggel-este 1-1)
Különben igen hamar feltornyosul és reggel hiányzik egy zokni, alsó vagy póló. Egy mosás bekészítése 3 perc, kiteregetése 5-10 perc, leszedése másik 5-10 perc. Ez 10-23 perc a káosz elkerülésére. Ha véletlenül üres a szennyestartó, nézzünk körül az ágynemű, konyharuha, takaró, ágytakaró, tornaruha frontokon.

Nőszemély 2014.01.22. 14:04:10

Köszi, de jó ötlet! Igazad van, jobb elkerülni a káoszt!
süti beállítások módosítása