Kreatív megoldások, inspiráló ötletek a mindennapokra

Nőszemély

Nőszemély

Újévi fogadalmak

2014. január 09. - Nőszemély

Mik is az újévi fogadalmak?

Külső elvárások mentén magunkra erőltetett ál-elhatározások vagy inspiráló ötletbazár?

Január van, az év első hónapja – nem a legnépszerűbb hónap. Persze, a nagy ünnepi dínomdánomok, lazulások után nem könnyű a mókuskerékbe visszatérni, - de mint minden kezdés és újrakezdés magában foglalja a változás-változtatás lehetőségét!

Változtatások?!

Ezek sokszor az újévi fogadalmakban jutnak kifejezésre – de a valóságban annál ritkábban valósulnak meg.

Miért?

Mert rossz újévi fogadalmakat választunk. Olyanokat, amelyek,

  • általánosságok – pl. többet takarítok (mégis mikor, mit? nem valószínű, hogy ebből lesz valami…)
  • közhelyek – pl. lefogyok (attól, hogy gondolok rá, még nem fog megtörténni…)
  • nem saját igények – pl. nem iszom több kávét (attól, hogy más le akar mondani a kávéról, nekem még nem kell)
  • túl nehéz betartani – pl. nem eszem több édességet (mi lesz a megmaradt szaloncukrokkal, bejgli-véggel? egy húzós nap után a kanapén kucorogva sem lehet egy csík csokit elmajszolni egy húszperces sitcom-ot nézve? miért is nem?)

túl nagy energiát igényel – bizony, sokszor van az, hogy éppen túlélni akarunk, nemhogy megtanulni egy új idegen nyelvet…

 

Sokszor olyan célokat fogalmazunk meg, amelyeket önmagukban nagyon nehéz valóra váltani, ha pl. azt mondom, hogy leadok húsz kilót, az lehet egy jó cél – kétségtelenül az is – de mégsem jó fogadalomnak, inkább válasszunk egy kisebb, konkrét ígéretet, ami az út egy köve, ami a cél eléréshez vezet (mindennap csinálok húsz felülést – ez az eddigi semmihez képest egyébként is egy óriási előrelépés)

 

Legyenek saját belső elhatározásaink, semmiképpen ne érezzük a saját fogadalmunkat külső kényszernek.

Sőt, tekintsünk úgy a fogadalomlistára, mint egy ötletarzenálra, ami évközben folyamatosan inspirál, de nem muszáj mindig minden passzusát betartani.

Egy része úgyis olyan, hogyha egyszer jól kigondoljuk-megtervezzük, utána már aszerint fogjuk csinálni (hatékonyság növelő fogadalmak) más része, meg beépül a mindennapi életünkbe, mert megszeretjük :)

 

Azt érdemes átgondolni, hogy mi az, amiken változtatni szeretnénk pl. időszervezés, frizura – bármi. Zavar, hogy mindig elkeverednek a kuponjaid, és amikor végre egyet felhasználnál, kiderül, hogy tegnap járt le a beváltási határideje? Vedd fel a listádra, hogy befogsz egy külön kis kártyatartót a kuponoknak, aminek átlátszóak a tartó, így jól látod, hogy melyik hova, milyen kedvezményre jogosít, milyen határidővel – elég lesz csak pár naponta – hetente átpörgetned.

 

A kevés is sok! Egészen apró ötletek nagyon nagy változást eredményezhetnek!

 

Az elhatározásaink listáját beleírhatjuk egy kis füzetbe, amit mindig magunknál hordunk, és bármikor átlapozhatjuk, hogy ihletet merítsünk belőle a mindennapokhoz, de készíthetünk egy inspirációs táblát is, ami a falról, vagy egy polcról lelkesíthet :)

5.jpg

3.jpg

1.jpg

2.jpg

A képek forrása a Pinterest.

A bejegyzés trackback címe:

https://noszemely.blog.hu/api/trackback/id/tr85748548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása