Kreatív megoldások, inspiráló ötletek a mindennapokra

Nőszemély

Nőszemély

Attack on Titan: izgalmas történet, mély gondolatok

2021. január 15. - Nőszemély

Az Attack on Titan című japán anime sorozatba belenézve azt gondolhatnánk, hogy ez egy kissé véres és meglehetősen harcias történet emberevő óriásokról és az ellenük küzdő emberekről. Ám ha megnézünk pár részt, olyan mélyebb tartalmakkal találjuk szembe magunkat, amelyek hatására olyan kérdéseken fogunk gondolkodni, mint, hogy mi a szabadság? Mit jelent hűségesnek lenni, és ki érdemli meg a hűségünket? Jobb megelégedni a megnyugtató hazugságokkal, mint megkeresni az életünket megváltoztató igazságot? Vállaljuk-e a szenvedést elődeink bűnei miatt és büntethető-e egy nép az elődök által elkövetett bűnökért? Megváltozhat-e valami, ha az ellenségnek tartott néptömegben elkezded meglátni az egyéni arcokat? Mit érzel, amikor rájössz, hogy a szörnynek tartott ellenség téged tart annak? És amikor a saját nemzettársaid téged kiáltanak ki ellenséggé, és velük kell küzdened? Ellenségnek kell tartani azt, akit másképp gondolkodik? Mi a különbség a barát és az ellenség között? Az emberiség nevében el lehet követni bűnöket?  Szükség van-e a zsarnokságra a nagyobb jó érdekében? Létezhet-e olyan felsőbb cél, amely feljogosít arra, hogy ölj vagy amiért érdemes feláldozni az életed?

Mivel a történetben vannak véres, harci jelenetek, verekedések, inkább tizenkét éven felülieknek ajánlanám, nekik viszont azért is, mert a történet világa sok helyütt párhuzamot mutat a huszadik századi diktatúrák, a meghamisított történelem, a társadalmat megfélemlítő terrorszervezetek, a földalatti kihallgató és kínzókamrák, a megbélyegzett, meghurcolt és kitaszított emberek világával. Ha a kiskamaszok a történelem órán tanulnak majd a fasiszta és kommunista diktatúrákról, biztos jobban értik majd azok szörnyű működését, mivel ebben a sorozatban megismerhetnek egy hasonlót. Érdemes megnézni a gyerekekkel együtt a szülőknek is, mert jó közös beszélgetések témája lehet.

A jelenleg a negyedik évadánál tartó sorozat vonzereje még az az Izgalmas cselekményszövés, amely során epizódról epizódra, újabb és újabb kérdések merülnek fel, amelyek félelmetes fordulatokban derülnek ki, de csak azért, hogy újabb és újabb rejtélyekkel találjuk magunkat szembe. A karakterek is nagyon érdekesek, a főszereplők a szabadságért, az igazságosságért és az emberiség védelméért küzdenek, példázva azt, hogy a győzelemhez milyen fontos az elszántság, és a tudás is erő.

139316230_2496154667344718_6778875741730012377_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://noszemely.blog.hu/api/trackback/id/tr2116390882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sofy Taylor 2021.01.15. 22:18:31

Szia!
Az én családomból kiindulva, ha egy 13-14 éves gyerek leülne ezt az animét nézni, a szülei biztosan nem engednék, hogy nézze. Sajnos az én észrevételeim alapján elég ritka az a család aki egyébként beszélget a gyerekkel egy filmről vagy egy film sorai között megbúvó mondanivalóról. Tisztelet persze a kivételnek.
süti beállítások módosítása