Kreatív megoldások, inspiráló ötletek a mindennapokra

Nőszemély

Nőszemély

10+1 tipp, hogy még jobb legyen a kapcsolatod a gyerekeddel!

2014. február 07. - Nőszemély

  • Legyél vidám! Persze ne erőltetetten, de próbálj derűs maradni. Mutasd meg a gyerekednek, hogy nem éri meg mindig mindent túl komolyan venni, minden apróság miatt bosszankodni.

  •  Legyél vicces! Ha látod, hogy rossz a kedve, valami nyomja a szívét, de nem akar beszélni róla, nevettesd meg! Hadd érezze, hogy amikor otthon van, megszabadulhat a kinti gondoktól.

  •  Figyelj rá! Amikor viszont kitárja a szívét neked, akkor valóban figyelj is rá. Nézz rá, miközben beszélgettek, ne csinálj közben mást, és ne mondd azt, hogy mindjárt, amikor beszélgetni szeretne.

  •  Légy a bizalmasa! Érezze, hogy neked mindig mindent elmondhat, megbízhat benned.

  •  Értsd meg! Ha valami számodra bosszantó vagy dühítő dolgot művelt, derítsd ki mi az oka. Lehet, hogy valami olyasmi van a háttérben, amire nem gondoltál.

  •  Használj analógiákat! Ha kellemetlenség vagy bánat éri, mesélj a gyerekkorodból egy hasonló élményt – önmagadról, vagy találj ki egy mesebeli történetet. Meséld el, hogyan lettél úrrá a problémán, de ismertesd meg különböző megoldási stratégiákkal is.

  •  Ne legyél elfogult! Senki sem tökéletes, a gyereked sem. Mindenkinek vannak hibái – neki is. Ha olyasmi, amin nem lehet változtatni, akkor a legtöbb, amit tehetsz érte az, hogy megtanítod, hogy az előnyére is válhat, és ő, úgy ahogy van, egy szeretni való, értékes személyiség.

  •  Légy a szövetségese! Akármennyire képes is vagy objektíven tekinteni rá, azt azért mindig érezze, hogy te az ő oldalán állsz – akkor is, ha valamiben nem értetek egyet, nem ellene vagy. Soha ne a személyét minősítsd!

  •  Mutass példát! Mindenben, amire meg szeretnéd tanítani. Tudod, a szavak néha nem találnak célba, de a hiteles személyes példa, nagyon nagy motivációs erő.

  •  Inspiráld! Ismertesd meg új lehetőségekkel, hobbikkal, sportokkal, könyvekkel, tágíts az érdeklődési körét!

  •  Ismerd meg a barátait! Sajnos, ma már nem olyan világot élünk, amelyben iskola után együtt bandukoltak haza a gyerekek, felmentek egymáshoz, vagy együtt biciklizhettek az utcán. Pedig a mai gyerekek ugyanúgy vágynak rá, hogy óvodán, iskolán kívül is találkozzanak kis barátaikkal. Ez megint egy plusz feladata a szülőnek, de megéri foglalkozni vele. Szervezz közös programot gyereked barátjával, barátnőjével. A családok közösen is találkozhatnak – így a felnőtteket is megismerheted, össze is barátkozhattok, vagy azt is lehet, hogy csak a kis lurkót viszitek magatokkal egy kirándulásra, vagy az állatkertbe, vagy egyszerűen csak áthívjátok játszani egy hétvégi napra.

d32e02c30b07d5762ab32133bdac8881.jpg

A kép forrása a Pinterest.

A bejegyzés trackback címe:

https://noszemely.blog.hu/api/trackback/id/tr475786331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RÖVIDLÁTÓ 2014.02.08. 08:23:37

Ez a 10 rendben!
Lehetne, modjuk 1 db tipp a fordított helyzetre vonatkozóan?
Azt nem ér ellőni amit a haverom mondott a gyerekének:
- Szeretném ha úgy bánnál velem mint egy idegennel.
süti beállítások módosítása