Kreatív megoldások, inspiráló ötletek a mindennapokra

Nőszemély

Nőszemély

Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 3.- Hatékonyság

2014. január 16. - Nőszemély

Próbáld meg külön csoportosítani a feladat listáidat, mert ha mindent egybe írsz, nem fogod átlátni. Vezesd ugyanabban a füzetben (vagy filofaxban) de elkülönítve az ovis – sulis hoznivalókat, befizetendőket, tudnivalókat; a háztartással kapcsolatos feladataokat, stb.

A rokoni – baráti körben keress egy egyetemista lányt pótjátékosnak, aki egy kis ösztöndíj-kiegészítésért cserébe bármikor riasztható, ha hirtelen nincs, aki elvigye a gyereket a suliból az edzésre.

Állíts össze ruha szetteket magadnak – legyen legalább 5-10 olyan összeállításod, amiben jól érzed magad, és a munkahelyi dress-code-nak is megfelel. Egy-egy összeállítást tegyél vállfára (a hozzá illő kiegészítőt: sálat, nyakláncot, akár a harisnyát is a vállfára akaszthatod), és egymás után sorakoztasd be a szekrénybe. Jó dolog reggel a hangulatunknak megfelelően öltözködni, de a reggel rohanásban ez a praktikus megoldás.

Szintén az előszobában legyen egy kis kosarad vagy fiókod, ahova leteszed a kulcsod, gyűrűd, stb. – ne reggelente kelljen összevadászni!

Szelektálj és rendszerezz a lakásban – ezzel renegetg időt spórolsz meg mindennap! (A gyerekek ruhásszekrényeiben is csoprtosítsd az ovis (vagy iskolás) összeállításokat, a kinti játszós ruhákat, a „sima” utcai és az ünneplős – gyerek zsúrba menős ruhákat!

A gyerekek iskolatáskáit bepakolva este sorakoztasd fel az előszobában! Az ovisnak is utalj ki egy kis hátizsákot, legyen benne a másnapi benti ruha (ha nem tartjátok bent az oviban), alvós plüss, stb. – ne reggelj kelljen keresni ezeket!

Az előszobában a saját táskádnak is alakíts ki egy helyet, és készítsd oda esténként.

Egyszerűsítsd le a reggeli feladatokat! Ha bevált, tartsátok a rutint!

Állíts össze egy túlélőcsomagot (tartalék telefontöltő, pótharisnya, stb.) a munkahelyedre.

Minden otthon tárolt infót (gyerekek különórái, összes edző, szakkörvezető elérhetősége, címek, időpontok) írj be a határidőnaplódba / telefonodba is!

Tervezz előre: vasárnap nézd át előre a heti tennivalókat!

Ne halogass! Amit rögtön meg tudsz tenni - egy e-mail elolvasától és megválaszolásától kezdve egy előtted heverő plüss a plüssös kosárba dobásán át egy bögre a mosogatóba tevéséig és beáztatásig – tedd is meg. Ha tudod, hogy mindenféle elvégzendő feladatid vannak (még ha aprók is) fölsöleges stressznek teszed ki magad!

4522d86ee9d459cf4f5262da21f4af30.jpg

A kép forrása a Pinterest.

A bejegyzés trackback címe:

https://noszemely.blog.hu/api/trackback/id/tr875758248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakyster 2014.01.16. 17:56:58

Ezen azért megakadt a szemem: bármikor riasztható egyetemista? Még büfé-kommunikáció szakon se!

Nőszemély 2014.01.17. 10:23:58

:D A bármikor a tanítás végére vonatkozik, ha a szülő nem érne időben oda. Ha elhúzódik egy értekezlet, be kell fejezni egy sürgős munkát, stb. - közben viszont vinni kéne a gyerkőcöt az edzésre.
süti beállítások módosítása