Kreatív megoldások, inspiráló ötletek a mindennapokra

Nőszemély

Nőszemély

Öt tipp, hogy az úszásórának ne megfázás legyen a vége!

2014. január 21. - Nőszemély

A legtöbb iskolának nincs saját uszodája – a gyerekeknek az úszás órára valahova el kell mennie. Ez viszont a téli hideg időben egy osztálynyi kisiskolással nem is egyszerű feladat, különösen, ha nem akarjuk, hogy megfázás legyen a vége! Van néhány óvintézkedés, amit, ha betartotok, betartattok gyermeketekkel, elejét vehetitek a betegeskedésnek!

  • Próbáljátok ki a szilikonos úszósapkát. Nagyon nehéz felvenni – otthon gyakorolni kell, különösen hosszú hajú lányoknak – de ez óvja legjobban a hajat. Viszont még ez sem ad teljes védelmet, valamennyire vizes lesz a gyerekek haja.
  • Mossatok az úszás előtti este hajat, mert, ha kicsit is zsíros a haj, nagyon nehéz megszárítani. A gyerekek is nehezebben boldogulnak vele, hát még az egy szem kísérő pedagógus, vagy egy-két szülő.
  • Készíts be az úszáscuccba a nagy törülköző mellé egy kisebbet. A gyerekek akkor kezdik el szárítani a hajukat, amikor már felöltöztök. Ekkor viszont a vizes hajuk rálóg a ruhájukra,így még a pólójukat is szárítani kell, hogy mikor kimennek a hidegbe, nehogy megfázzanak! Öltözködés után a kisebb törülköző a nyakukba tehetik, vagy belecsavarhatják a hajukat.
  • Mindig legyen a gyerekeknél olyan sapka, ami eltakarja a hajukat, ha kimennek az uszodából! (Ne csak fejpánt vagy fülmelegítő!)
  • Az uszodákban általában van egy külső öltöző, ahol a gyerekek leveszik a cipőjüket és a kabátjukat, és egy belső öltöző, ahol a ruhájukat veszik le. Úszás után, miután felöltöztek a papucsuk még vizes, ők viszont zoknis, harisnyás lábbal belelépnek. (Ha a külső öltözőben leveszik a zoknijukat, akkor viszont a lábuk lesz vizes a papucstól, és a kinti öltözőben már alkalmuk sem lesz megtörölni a lábukat, mivel addigra már eltették a törölközőt.) Ezért praktikus, ha csak egy fél percre is a hajszárító alá teszik a papucsot – villámgyorsan megszárad.

f82f678d78088d1bf505e463acaeb44c.jpg

A kép forrása a Pinterest.

A bejegyzés trackback címe:

https://noszemely.blog.hu/api/trackback/id/tr655772646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merienn81 2014.01.21. 21:44:11

Ez a vállraterítős kistörölköző de jó ötlet! Az én kislányomnak hosszú a haja, és egy neszibe készítettem neki a hajkeféje mellé hajkifésülő spray-t. Ez is egy ötlet hosszú hajú lányos anyukáknak.

Barbaarb 2014.01.22. 14:01:54

Én úgy tudom, hogy a megfázáshoz semmi köze a hidegnek, csak egy rossz elnevezés a múltból. Valójában ezt is bacik okozzák, és azért télen gyakoribb, mert akkor jobban össze vannak zárva az emberek, kevésbé van szellőztetve, a nyirkos levegő segít a baciknak, stb.

2014.01.22. 20:01:20

@Barbaarb: a hidegtől kiszárad a nyálkahártya... vagy valami ilyesmi :) (A Brainiac nevű műsorban tesztelték)

breba 2014.01.22. 20:01:29

@Barbaarb: De, van köze hozzá, ez egy mostanában nagyon divatos tévhit. Általában vírusok okozzák egyébként, amiknek a fertőzőképessége megnő a hidegben (a vírus fehérjeburka lesz ellenállóbb), de a megfázásban a legnagyobb szerepe annak van, hogy hideghatásra összeszűkülnek a nyálkahártyák erei, csökken a vérellátásuk, így a fehérvérsejtek (amik egyébként hidegben kevésbé aktívak) is kevésbé tudnak odajutni, másrészt a gyógyhajlama és a védő nyák termelődése is csökken.
süti beállítások módosítása